top of page

Uppdateringar och nyheter

25/8 NU HAR VI EN BLOG

Här kan du läsa det senaste och hitta lista över hur de olika partierna i Österåker ställer sig till byggnationen på Västra Banvägen.

Uppdatering 23 juli

Det är sommar och semester – men vi håller järnen varma för att stå redo efter semestertider med nya krafttag mot 5-våningshuset! Här kommer en kort uppdatering kring pågående och planerade aktiviteter inför höstens val.


Flygblad har lämnats ut till 1600 hushåll i Österskär. Nya flygblad är på gång för andra närliggande områden.

Kommunikation med politikerna - Samtliga partier har frågats hur de ställer sig till byggplanerna. Informationen om vilka partier som är emot (respektive för) byggplanerna, kommer att användas inför valet där vi tydligt kan guida Österåkers medborgare vilket parti man ska rösta på om man är emot byggplanerna.

Försök till kontinuerlig dialog med tjänstemännen (Maria Ulvsgärd och Kent Gullberg) för att utreda vad den "fördjupade analysen" som kommunstyrelseorförande refererar till innebär. Den lilla kontakt vi har fått med dem pekar på att analysen endast innebär ett förtydligande av argumenten till 5 våningar. Dvs, en fullständigt tandlös insats. 

Planer på att publicera resultat på varje partis ståndpunkt – på www.tunastation.se och vi hoppas få möjlighet att publicera ytterligare en artikel i lokala tidningarna när folk är tillbaks från semester. Det kan berör:

·       Hur röstar partierna?

·       Förtydliga (på nytt) de uppenbara sakfel som byggplanerna innebär

·       Vårt motförslag på ett lägre byggalternativ

Över 620 har skrivit på namninsamlingen hittills.


Ert engagemang

Vi är oerhört glada att det är så många av er som engagerat er i frågan, erbjudit att hjälpa till samt skrivit på namninsamlingen! Men för att inte tappa momentum och för att skapa ett ännu större engagemang, behöver vi er fortsatta hjälp med att:

·       Samla fler namn till protestlistan mot byggplanerna

·       Sprid ordet (www.tunastation.se) till grannar, vänner och bekanta: gå in på hemsidan och skriv på!

·       Dela hemsidan (www.tunastation.se) på sociala medier

·       Ta samtliga tillfällen att yttra dina åsikter på bygget till politikerna (valstugor, maila, påminnelsemail, vad än som krävs) 

·       Delta på Kanalens dag (mer information om detta längre fram)Stort tack för er tid och all hjälp!


Önskar er en härlig sommar – så hörs vi lite länger fram!

Bästa hälsningar,

Projektgruppen Tunagård 

bottom of page